De woning was in zeer oude staat en moest geheel gemoderniseerd, gerenoveerd en opnieuw ingedeeld worden. Omdat het een rijksmonument is werd er voor de aanpassing van de indeling een vergunning aangevraagd.

De uitdaging lag erin om van de woning een echt familiehuis te maken met een grote open keuken. Om de openkeuken te realiseren werd de wand tussen de keuken en de woonkamer open gemaakt en werd de keuken over de gehele breedte van de voorgevel geplaatst.. Wat voorheen de woonkamer was werd nu de eetkamer en de grote eetkeuken was gerealiseerd. De woonkamer is in de oorspronkelijke eetkamer geplaatst met zijn prachtige originele buffetkast, welke nu gebruikt wordt als tv-, boekenkast. De groene tegeltjes schouw is tevens hersteld en zal voorzien worden van een op maat gashaard. De gehele woonkamer en keuken zijn voorzien van een massieve eiken parketvloer (geleverd door Studio Evelien).

In de hal werd de trapleuning, welke in de loop van de jaren was verdwenen, hersteld in originele staat.

Het gevoel van eenheid werd bereikt door het zelfde kleurenpallet door het gehele huis te gebruiken. De kleuren van de muren, de originele tegels in de entreehal, de badkamer, de keuken, de meubels, de verlichting, de houtenvloer en de raambekleding werden hierop afgestemd. Elke verdieping, alle ruimtes ademen nu dezelfde sfeer uit.