Het grachtenpand was in zeer oude staat en moest gemoderniseerd en opnieuw ingedeeld worden. Studio Evelien werd er bij gevraagd om mee te denken over de indeling en tekende het interieurontwerp van de gehele woning en begeleiden de bouw. Interieurontwerp inclusief keuken en badkamers!

De uitdaging lag erin om van het vijf verdiepingen tellende grachtenpand een geheel te maken.

Het gevoel van eenheid werd bereikt door hetzelfde kleurenpallet door het gehele huis te gebruiken. De kleuren van de muren, tegels in de badkamers, de keuken, de meubels, de verlichting, de raambekleding en de vloeren werden hierop afgestemd. Elke verdieping, alle kamers ademen nu dezelfde sfeer uit.

De oude keuken, welke nog vanuit vorige eeuw stamde, werd vervangen door een massief houten op maat keuken. Een van de twee ramen in de achtergevel werd vervangen door openslaande deuren waardoor de keuken verbinding kreeg met de tuin. De elegante L-vormige houten keuken kreeg zijn plaats langs de lange wand. De hoge kasten bieden plaatst aan alle inbouwapparatuur en een kleine tv en de doorgang naar de achtergelegen berging is op die manier speels weggewerkt.

De trap in de woonkamer krijgt een nieuw naar origineel ontwerp gemaakte trapleuning. De schouwen worden  gerenoveerd en een fijn zitje voor de ramen verbergen de radiatoren, maar zorgen gelijktijdig dat buiten bij binnen wordt getrokken. Het interieur is modern en klassiek en vormen een mooi geheel met de klassieke bouwstijl.

De badkamer wordt in de voorkamer geplaatst en krijgt door middel van een op maat gemaakte walk through closet een directe verbinding met de slaapkamer aan de tuinzijde. De douche is dmv een wandje midden in de badkamer iets afgescheiden maar de glazen zijwanden geven een ruimtelijk effect en tevens een doorkijkje vanuit de slaapkamer naar de gracht. Het bad voor het raam met uitzicht op de Prinsengracht was een absolute wens.

De derde verdieping krijgt 2 slaapkamers en een 2e badkamer. Voor de achterkamer wordt een boekenkast ontworpen en op maat gemaakt. De voorheen rommelzolder krijgt een nieuw dak en wordt vanaf de buitenzijde geïsoleerd om zo het originele mooie dak met zijn oude spanten te behouden.

De gevels en de tuin van het grachtenpand zijn ook gerenoveerd, waardoor in- en exterieur een frisse eigentijdse uitstraling hebben gekregen.

De nieuwe eigenaar heeft een familiehuis gekregen met ruimte en vele mogelijkheden.